Hva finnes i nærområdet?

Huset er beliggende i en blindvei i et rolig residensområde med for det meste fastboende franskmenn. Her er det gangavstand til den verdenskjente restauranten Le Moulin de Mougins (1* i Michelin guiden), konditori og flere tennisbaner. I nærheten kan du oppleve den idylliske landsbyen Mougins med sine mange koselige og pittoreske restauranter. Bussforbindelse til Cannes i gangavstand fra huset.

Mougins

Opplev de vakre steinhusene i denne landsbyen med udiskuterbar sjarm. Mougins har en privilegert beliggenhet. Femten minutter fra Cannes, med sine strender, uteliv og festivaler, åtte kilometer fra Grasse – parfymebyen og førti kilometer fra nærmeste skisenter, Greolieres les Neiges. Oppe på sin høyde, ligger Mougins som en festning med utsikt over byer og landsbyer helt fra Middelhavet til Alpene. Til tross for den raske befolkningsveksten – fra 8000 innbyggere i 1977 til 20.000 i dag – fortsetter kommunen sin politikk med sterkt å begrensende byområder med en absolutt preferanse for eneboliger. 50 % av arealet i kommunen er fredede grønt- og skogsområder.

Mougins, landsbyen for kunstnere og håndverkere, er også viden kjent for sine restauranter og gourmet kjøkken. Utvalget av restauranter for enhver smak og alle budsjetter samt kvaliteten på maten rettferdiggjør Mougins gastronomiske omdømme. Åpne øynene og pust inn duften av Rivieraen og Provence. Rosmarin, timian, fennikel, estragon, basilikum og oliven tirrer neseborene og gir deg vann i munnen. Gjennom alle år har Mougins tiltrukket seg prestisjetunge kokker. I 30-årene, organiserer og tilbereder Célestin Veran, (skipper og sjø-taxisjåfør) bouillabaisse for “de store” i denne verden. Hertugen av Windsor var en av hans lojale kunder. Den berømte “Moulin de Mougins” (1 * Michelin), ble grunnlagt i 1969 av Roger Verge, og dagens chéf er Sébastien Chambru.

I moderne tid har Mougins blitt frekventert og bebodd av mange artister og kjendiser, inkludert Pablo Picasso, Jean Cocteau, Fernand Léger, Francis Picabia, Man Ray, Arman, Yves Klein, César Baldaccini, Paul Eluard, Yves Saint Laurent, Christian Dior, Winston Churchill, Catherine Deneuve, Edith Piaf og Jacques Brel, for å nevne noen. Pablo Picasso tilbrakte de siste 12 årene av sitt liv i Mougins (1961-1973), hvor han døde. Han levde i en “mas” (våningshuset) ved Notre-Dame-de-Vie, som er en liten bakketopp like ved den gamle landsbyen Mougins og ved siden av det 12. århundrets kapell av det samme navn. Picassos studio var i den gamle landsbyen i en bygning som nå er Turistkontoret, mens studio av Fernand Léger var over det som nå er vinbutikk, ved siden av baksiden av Mougins Museum of Classical Art (MMoCA).

Mougins har en sterk kulinarisk historie med store kokker som Roger Verge og Alain Ducasse, som ledet sine restauranter i landsbyen. Begge var synonymt med restauranten L’Amandier, som ligger i hjertet av den gamle landsbyen. Denne restauranten eksisterer fortsatt i dag og ligger i en viktig historisk bygning, som i middelalderen var rettshuset for munkene i Saint Honorat, før det ble en mandelmølle i det 18./19. århundret. Denis Fetisson, som fikk Jacquart Trophy for Rising Star i Gastronomi i 2006, forvalter nå L’Amandier og er også leder og kjøkkensjef på La Place de Mougins (tidligere Le Feu Follet, regelmessig besøkt av Picasso) som er en annen viktig restaurant i hjertet av den gamle landsbyen. Fetisson flyttet til Mougins i april 2010 etter å ha vært sjefskokk på restauranten Le Cheval Blanc (2x Michelin), i Courchevel like før. Som Ducasse, jobbet Fetisson på L’Amandier i sin tidlige karriere før han returnerte til Mougins igjen i 2010.

Mougins er vertskap for den årlige “International Gastronomy Festival of Mougins ‘, eller’ Les Etoiles de Mougins”, en internasjonal gastronomisk begivenhet som finner sted hver september i landsbyen.

Gitt sin nærhet til Cannes, er Mougins også ofte turistmål for Hollywood-stjerner under filmfestivalen i Cannes. Dame Elizabeth Taylor har vært arrangør for ‘amfAR’ AIDS Charity-middagen for Hollywood-eliten i nesten 10 år fram til 2008.

Kilde: Wikipedia

Tennis

Tennis Club Mougins ligger kun kort gåavstand fra Villa Julin. Anlegget holder svært høy standard og består av totalt 8 baner. (3 grus og 5 hard Courts)
Anlegget består også av to mini courts som er tilrettelagt for barn. Bane må bookes dagen før i resepsjonen eller på internett og koster 15 Euro per time (2016). Det er også mulig å få lånt racket i resepsjonen.

Adresse:
1735 Avenue Notre-Dame de Vie
06250 MOUGINS

Nettside:
tennisclubmougins.com

Åpningstider:
8:30 - 12:00 og 14:00 - 18:00

Avstander

 • Tennis: Gangavstand
 • Baker/konditori: Gangavstand
 • Restaurant (Le Moulin de Mougins): Gangavstand
 • Matbutikk (Carrefour i Tournamy): 4 min
 • Mougins landsby: 8 min
 • Strand (Cannes sentrum): 12 min
 • Golf: 10 – 15 min
 • Grasse (Parfymebyen): 17 min
 • Nice flyplass: 18 min
 • Antibes: 22 min
 • St. Paul de Vence: 26 min
 • Monaco: 38 min

Restaurant Candille

“Restaurant Candille” (1 * Michelin), mindre kjent, men med høy kvalitet, tar i mot gourmeter til et gastronomisk kjøkken – tradisjonelt, provençalsk og med sine spesialiteter. Under Filmfestivalen i Cannes i mai, kommer stjerner fra hele verden og setter sitt preg på landsbyen. To eksklusive golfklubber ligger i Mougins.

Golf Country Club de Cannes Mougins, bygget i 1923, tilbyr en eksepsjonell bane på 60 hektar med nydelig natur. Den teller blant sine medlemmer noen av de verdens mest kjente forretningsfolk. Severiano Ballesteros sa: “The Cannes Mougins Golf er for meg en av de beste banene i Europa.” Royal Mougins Golf Club er bygget på et område som tilhørte grevinnen Pourtales. Denne 18-hullsbanen er anlagt av Robert Von Hagge. Et de mest kjente hullene på denne banen er nr. 2 (kjent som “Englespranget”), med sine vannfall, skog og panoramautsikt.